Schoenverzorging

 

Ga maar na: elke dag bewegen door weer en wind, door modder en regen, met warme en koude voeten, daar krijg je als natuurproduct steeds weer een opdoffer van. Tot overmaat van ramp zetten we onze natte schoenen ´s avonds bij de kachel om te drogen!

Gemiddeld heeft een Nederlander ongeveer tien paar schoenen in de kast staan. Variërend van comfortabel tot passend in het laatste modebeeld. De nieuwe materialen en kleuren die we tegenwoordig in het schoeisel tegenkomen vragen om veel aandacht, terwijl het verzorgen van onze schoenen juist een stiefkindje is geworden. Toch heeft u meer en langer plezier van uw schoenen als u ze goed verzorgt.

 

Dagelijkse verzorging

Collonil levert voor elk materiaal en voor elke kleur de juiste verzorgings- en reinigingsmiddelen. De crèmes en sprays zijn geschikt voor lakleer, nubuck, Gore-Tex, slangeleer of "gewoon" gladleer. Als u lang plezier van uw schoenen wilt hebben en houden verzorgt u ze dagelijks. Dat begint al bij het aantrekken en bewaren ervan. Schoenen blijven beter in model als u een schoenlepel gebruikt om ze aan te trekken en de schoenen ´s avonds opruimt met een schoenspanner erin. Voor uw mooie laarzen geldt vanzelfsprekend dat u ze wegzet of hangt met een laarzenspanner.

 

Regelmatig poetsen voedt het leer, waardoor het soepel blijft. Als u hiervoor een crème in de juiste kleur gebruikt behoudt u bovendien de kleur en glans van uw schoenen. Als u uw schoenen, zeker in de natte periodes van het jaar, goed inspuit met een waterafstotend middel, voorkomt u dat ze door en door nat worden. Mochten uw schoenen desondanks toch vochtig geworden zijn, dan kunt u ze het beste laten drogen in een goed geventileerde ruimte met behulp van houten of cederhouten schoenspanners.